Son Güncelleme: 17 Mayıs 2024 23:35:34

"Her Yönüyle Trabzon" Avrupa´ya taşınıyor

26 Mart 2010
Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'ni Avrupa'ya taşımaya hazırlanıyor. Aygül, etkinliklerin yurt dışında düzenlenmesi noktasında özellikle Almanya'dan yoğun talep geldiğini belirterek, "Biz de önümüzdeki yıl için programımızı bu talebe göre düzenlemeyi düşünmekteyiz. Almanya'da yaşayan çok fazla Türk ve Karadenizli var. Trabzon'un sivil ve resmi dinamikleri de bu talebe sıcak yaklaşırsa önümüzdeki yıl Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri Projesi'ni Almanya'nın Köln ya da Berlin şehirlerinde hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Etkinliklerin Almanya'da yapılmasıyla gurbetçi vatandaşlarla buluşmanın sağlanacağını belirten Aygül, "Bunun yanı sıra Avrupa'daki insanlara Trabzon'un kültüründen sanatına, sporundan sosyal hayatına kadar geniş bir yelpazede kendi değerlerimizi tanıtma fırsatını yakalamış olacağız. 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri' her geçen yıl daha iyi oluyor. Bu organizasyonu yurt içinde ve dışında farklı şehirlerde dönüşümlü hale getirmek etkinliği çok daha anlamlı hale getirecektir" ifadelerine yer verdi.

SADECE TRABZON VAKFI'NIN GİRİŞİMLERİYLE OLMAZ
Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nin yurt dışında yapılması girişiminin sadece Trabzon Vakfı'nın çabalarıyla mümkün olmadığının altını çizen Aygül, "Trabzon'da başta Valiliğimiz, belediye, TTSO olmak üzere sivil ve resmi dinamiklerin bize yardımcı olması gerekiyor. Bu yapıyı beraber yürütebilirsek yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da çok önemli işlere imza atarız. Etkinliğin yurt içinde ve dışında farklı illerde düzenlenerek dönüşümlü hale getirilmesini amaçlıyoruz. Ancak bu sadece Trabzon Vakfı'nın girişimleriyle olabilecek şey değil. Trabzon olarak her alanda örnek olmaya devam ediyoruz. Bizi örnek alan 20 tane il kendi yöresini de benzer şekilde Ankara'da tanıtmaya başladı. Bu projeyi yurt dışına taşıyarak öncülüğümüzü bu konuda da gösterebiliriz. Özetle Her Yönüyle Trabzon Projesi'ni büyütmeliyiz ve bunun için gerekli tedbirleri alabilmeliyiz" ifadelerine yer verdi.

ETKİNLİKLERE İLGİ GEÇEN YILLARDAN FAZLA OLDU
Ankara'da 4'üncüsü gerçekleştirilen Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'ni de değerlendiren Bilgin Aygül, "Trabzon'un kültürünü, tarihini, sosyal yaşamını özetle her boyutunu hem Ankara'daki hemşerilerimize hem de Türkiye'yle paylaştık. Bu seneki etkinliklere katılım diğer senelerden çok daha yoğun oldu. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Binlerce insanın Trabzon dışından İzmir'den, Adıyaman'dan, Marmaris'ten, Diyarbakır'dan etkinlik programlarını izlemek için Ankara'ya geldiğine şahit olduk. Etkinlikler boyunca Trabzon ile ilgili birçok şey paylaşıldı. Ayrıca bu sene AK Parti ve CHP İl Başkanları nasıl bir Trabzon beklediklerini kamuoyuyla paylaştılar. Bunun yanı sıra Trabzon'un yetiştirdiği eski ve yeni siyasetçiler de Trabzon vizyonlarını dinleyicilerle paylaştılar. Hikmet Sami Türk, Şeref Malkoç gibi politikacılar kentin geleceğini tartıştılar. Sunay Akın ve Nihat Genç gibi Trabzon'un yetiştirdiği önemli isimler de anılarını Trabzonlularla paylaştı. Gönül ister ki etkinlikler boyunca Trabzon'un tanıtımına daha etkin katkı sağlasın. Bu anlamda belediyelerimize daha önemli görevler düşmektedir. Kamu ve özel sektör kuruluşlarının tanıtıma daha fazla katkı sağlamasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yayınlanma Tarihi : 2 Haziran 2010

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

Trabzon Barosu Avukatlarından Abdul Kadir KARAKELLE’nin eşi ve Vakfımız ve Derneğimiz Üyesi İsmail Hakkı KARAKAKELLE, Av.Zühal KARAKELLE, Ahmet KARAKELLE ve Yusuf Ziya KARAKELLE’nin Anneleri

Arife KARAKELLE

Ankara’da vefat etmiştir.

Cenazesi 6 Mart 2010 Cumartesi Günü Gümüşhane Merkez Camii’inde kılınacak öğle namazını müteakip Şehir Mezarlığında toprağa verilecektir. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.
Yayınlanma Tarihi : 5 Mart 2010

2009 Yılı Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü

2009 Yılı Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü, HAYRİ GÜR'e verildi.

Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yılı nedeniyle Sheraton Otelinde düzenlenen Trabzon Balosu'nda, Trabzon'da başta futbol olmak üzere sporun gelişmesindeki önemli katkıları nedeniyle Trabzon Lisesi Eski Beden Eğitimi Öğretmenlerinden 97 yaşındaki HAYRİ GÜR'e verildi.

Yayınlanma Tarihi : 5 Mart 2010